top of page
Çatı Tamiri: Welcome

ÇATI TAMİRİ - ÇATI TAMİRİ İSTANBUL

Çatı Tamiri Ne Kadar Tutar

Çatı tamiri için Aşağıdaki butona basabilirsiniz

Çatılar, doğal faktörlere karşı binaları korurken zaman içerisinde deforme olabilirler. Dolayısıyla, belirli zaman aralıklarıyla veya herhangi bir tahribat durumunda tamir edilmeleri gerekir

Çatı tamiri, çatı yapı elemanlarının tamir edilmesini, kırılan dökülen parçalarının değiştirilmesini anlatan bir ifadedir. Çatı tamiri yapılarak binanın ısı yalıtımına katkıda bulunmak ve yağmur, kar sularının bina içine akmasını engellemek mümkündür. Bunun yanı sıra çatı oluk tamiri yapılarak çatıda oluşan atık suların bina dışına güvenle aktarılması sağlanmaktadır.

Çatılar yapıların en üst elemanlarıdır. Binayı yağış ve diğer atmosfer etkilerinden (sıcak, soğuk, rüzgar) korur. Çatılar taşıyıcı kısım ve çatı kaplaması olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Çatı tamiri işlemlerinde taşıyıcı sistem ve kaplama kısımları ayrı ayrı değerlendirilmeli eskimiş yıpranmış elemanlar yenisi ile değiştirilmelidir. Taşıyıcı kısım, malzemeye (ahşap, çelik, betonarme) çatı eğimi, kaplama malzemelerinin cinsine, ağırlığına ve  yüke bağlıdır. 

Çatılardan ısı geçişi toplam kayıp içerisinde %25’ i bulmaktadır. Bu oran ısıtma ve soğutma giderlerini gereksiz arttırdığı gibi hem biyolojik konforu olumsuz etkilemekte, hem de ısıtma ve soğutmada dolaylı ve dolaysız olarak atmosfer, fosil yakıt atıkları ile kirletilmektedir. Binalar için son derece önemli olan çatıların bakım ve tamiri için gereken hassasiyet gösterildiği takdirde, çatı sistemlerinden maksimum verim alınabilmektedir. 

Kiremit Çatı Nedir ? :
Kiremit çatı günümüzün en popüler çatı sistemlerinin başında gelir. İnsanlık tarihinin başından beri kil kullanımının keşfedilmesiyle birlikte, killerin belirli karışımlar ile harmanlanarak kurutulmasından sonra ortaya çıkan malzemeye verilen isimdir kiremit.

 

 

Kiremit Çatı Aktarma ve Tamiri İşleri:
Kiremit çatılar  üzeri kiremitle kaplı genellikle ahşap karkas ve döşemeye sahip çatılar dır. Bazı bölgelerde bu bilgiler değişebilmektedir. Ege bölgesi veya İç Anadolu bölgesinde Kiremit Çatıların alt kısımları betonarme dır.

Betonarma üzerine 5*5 veya 5*10 çıtalar veya zemin uygunluğuna özel ahşap biçilerek betonarma üzerine uygulama yapılır. Bu ahşapların genelde kiremit boyutlarına göre uygulama alanları  değişmektedir.  Uyguluma yapılmadan önce betonarma alanının üst katmanına zifli izolasyon veya kristalize yada membran uygulaması yapılır. Daha sonrasında ahşap veya kerestelerin üzerine kiremit döşemesi uygulanır. Bu genelde yapılan bir kremit çatı sistemi değildir. Bölgeye göre değişiklik gösterilmektedir.

Çatı Su İzolasyonu: Türkiye’de İstanbul binalarda suya karşı en hassas yüzeyler temeller ve çatılarıdır.  uygulama detaylarında kullanılan yanlış malzeme zaman içinde  ilk yalıtım uygulamada teknik olarak en iyi işçilik isteyen bir uygulamadır. Çağımızdaki teknik gelişmeler doğrultusunda mükemmel denilebilecek  bir seviyeye ulaşan su yalıtım membranları temelden ara katmanlar membran kolay uygulana bilen çatı su izolasyon sistemidir. Çatı su izolasyonu yıl boyunca değişim atmosfer sıcaklık etkisinde değişik ısısal konfor sergilediği gibi bir gün boyunca önemli sıcaklık değişiklerine maruz kalabilmektedir. Çatılarda ısı yalıtım çatı tavanından geçerek yukarı doğru yönlenen ısı ve su buharı akımları etkisindedir. Buna rağmen yaz mevsiminde ise çatıda yüksek sıcaklıklar oluşmaktadır. Bu taktirde yukarıdan aşağıya doğru buhar akımı olur. Bu fiziksel oluşumlar, sadece atmosfer değişikliklerinden olmamalıdır. diğer taraftan çatının tavanında kullanılan malzemenin veya yapı elemanı tabakalarının ısı yalıtım karakteristiğine bağımlı olmaktadır. Isı yalıtım açısından pozitif malzeme kullanılmış ise gerek yaz gerekse kış aylarından sıcaklık açısından dengelenebilecek ayarlanacak bilecek yapılan inceleme ve irdeleme göstermiştir ki çatı konstrüksiyonu veya çatı örtüsünde hangi sıcaklığın meydana geleceği parametrelere bağımlı olmaktadır. 

Etiketler: kiremit çatı, ahşap kiremit çatı, akdeniz kiremit çatı, kiremit çatı aktarma, kiremit çatı aktarma ustası, kiremit çatı aktarma fiyatı, kiremit çatı tamiri, kiremit çatı onarımı, kiremit çatı değişimi, kiremit çatı tadilatı, alaturka kiremit tamiri, alturka kiremit ustası, alturka kiremeti aktarma, alaturka kiremit su izolasyonu, osmanlı kiremiti aktarma, osmanlı kiremiti tamiri, osmanlı kiremit bakımı, kiremiti ustası,

Çatı Tamiri: About
This video has been deleted.

NEDEN ÇATIYA İHTİYAÇ DUYULUR : kötü dizayn ucuz malzeme işinde tecrübesiz ustaların yaptığı ve zamanla eskiyip yıpranması sonucu çatı yapımına ihtiyaç duyulur, çatılara verilen eğimler kullanılan çatı malzemelerinin kalitesiz olması bu sorunları yaşamanıza da neden olan etkenlerdendir. Garantili ve kaliteli malzeme kullanan NOKTA yapı inşaat tüm çatı yapımı çalışmalarında bu öncelikleri göz önünde bulundurmaktadır. BİZE ULAŞIN

  • Yeni Membran çatı yapımı

  • Yeni Şıngıl Çatı yapımı

  • Yeni Kiremit çatı yapımı

  • Yeni Eternit Çatı yapımı

  • Yeni Ahşap Çatı yapımı

  • Yeni pergole çatı Teras çatısı Yapımı

  • Kiremit Aktarma

  • Çatı altı izolasyonu

  • Çatı aktarma

  • Oluk tamiri değişimi

  • Dere tamiri ve değişimi

  • Baca dipleri asansör çatı tamiri

  • Teras Zemin Düz ÇAtı Zemin İzolasyonu 

 

 

Adalar ÇATI ustası ahşap çatı Ataşehir ÇATI ustası Bayrampaşa ÇATI ustası Beykoz ÇATI ustası Beylikdüzü ÇATI ustası Beyoğlu ÇATI ustası Beşiktaş ÇATI ustası Büyükçekmece ÇATI ustası Esenler ÇATI ustası Esenyurt ÇATI ustası Eyüp ÇATI ustası Fatih ÇATI ustası Gaziosmanpaşa ÇATI ustası Güngören ÇATI ustası Kadıköy ÇATI ustası Kartal ÇATI ustası kiremit aktarma Kâğıthane ÇATI ustası Küçükçekmece ÇATI ustası Maltepe ÇATI ustası mebran çatı Pendik ÇATI ustası Sancaktepe ÇATI ustası Sarıyer ÇATI ustası Silivri ÇATI ustası Sultanbeyli ÇATI ustası Sultangazi ÇATI ustası Tuzla ÇATI ustası Zeytinburnu ÇATI ustası Çatı ustası Çatı uygulamaları Çekmeköy ÇATI ustası Ümraniye ÇATI ustası Üsküdar ÇATI ustası çatalca ÇATI ustası çatı aktarma çatı kapatma çatı sistemleri Şile ÇATI ustası Şişli ÇATI ustası şıngıl çatı

ETİKETLER

  • ÇATICILAR

  • ÇATI USTASI

  • ÇATI FİRMALARI

  • ÇATI YAPIMI USTASI

  • ÇATI USTASI FİYATLARI

  • ÇATI USTASI ARAYANLAR?

  • ÇATI FİRMALARI İSTANBUL

  • ÇATI TAMİRİ USTASI İSTANBUL

  • ÇATI USTASI İŞÇİLİK FİYATLARI

  • AHŞAP ÇATI FİRMALARI İSTANBUL

  • İSTANBUL ÇARDAK KAMELYA KURULUMU USTASI

  • KİREMİT ÇATI AKTARMA FİRMALARI İSTANBUL

  • ÇATI İZOLASYON USTALARI İSTANBUL

  • SHİNGLE ÇATI USTALARI İSTANBUL

  • ONDULİNE ÇATI USTASI İSTANBUL

  • VERANDA ÇATI USTASI İSTANBUL

  • PERGOLA ÇATI USTASI İSTANBUL

  • BURGAZADA ÇATI USTASI

  • HEYBELİADA ÇATI USTASI

  • KINALIADA ÇATI USTASI

  • ÇATI USTASI İSTANBUL

  • ÇATI TAMİRİ USTASI

  • ÇATI USTASI ÇATICI

  • ÇATI İŞLERİ

Çatı Yüzeyini Sınırlandıran Hatlar ve
İsimleri
1. Damlalık veya Oluk 5. Dere 9. Kalkan-Alın Duvarı
2. Eğik mahya veya sırt 6.Tepe Mahya
3. Mahya ve düz mahya 7. Saçak
4. Düşük mahya 8. Meyilli Yüzey
—————————————————————————
Çatı Eğimi :
Çatılar düz teras ve eğimli çatılar şeklinde uygulanır.
Düz çatılara suyun akması için % 3’e kadar eğim verilir.
Eğimli çatılarda çatı iskeletinin yapılmış olması ve üzerine kaplama malzemesinin yapılması söz
konusudur. Eğim % 5’den az yapılamaz.
1 Çatı eğimim, iklime, çatı kaplama malzemesinin cinsine ve çatı arasından yararlanma isteğine göre tespit edilir.
Çatılar Eğimlerine Göre:
1)Az Eğimli Çatılar
Eğim Açısı: 5 o ‘ye
Kadar olan çatılar.
2)Orta Eğimli Çatılar
Eğim Açısı: 5 o – 40 o
3)Dik Çatılar
Eğim Açısı: 40 o ‘den
Büyük olan açılar. diye ele alınabilir

Çatı eğimini belirleyen faktörlerin basında, çatı örtü malzemesi, iklim, mimari karakter ve maliyet gelmektedir.
Çatı örtü malzemesi, esas olarak çatının dış etkenlere karşı dayanıklı olması gereken katmandır. Çatı örtüsünden
beklenen, su geçirmemesi, uzun ömürlü olması ve hafif, estetik olmasıdır.
* Çatı örtüleri, atmosferik olaylar karsısında oldukça dayanıklı ve kesinlikle su geçirmez özelliklerde olmalıdır.
* Çatı örtüleri, üzerindeki suyun birikmesini ve özellikle kagir esaslı malzemeler tarafından emilmesini önlemek amacı
ile belirli bir eğirnde kaplanmalıdır.
* Çatı örtülerinin bir kısmi az parçalı bir kısmı da çok parçalıdır. Az parçalı çatı kaplamaları (örneğin; levha malzemeler) eğimin az olması gerektiği durumlarda ve çok yağış alan yörelerde tercih edilir.
Çatı eğimleri, üç şekilde ifade edilebilir:
1. Derece cinsinden
2. Yüzde (%) cinsinden
3. Oran cinsinden
—————————————
Çatı Eğiminin Oran Cinsinden İfade Edilmesi Çatı eğimi, çatıda dik olarak alınan bir birimin,
yatayda saçak ucuna kadar olan mesafenin birim
sayısına oranı seklinde ifade edilebilir.
——————————————-
Çatı Çeşitleri
1- Sundurma Çatı 7- Set Çatı
2- Beşik Çatı 8- Kombine (Karma) Çatı
3- Kırma Çatı 9- Kelebek Çatı
4- Mansard Çatı 10- Kanatlı Çatı
5- Kule Çatı 11- Silindir Çatı
6- Fenerli Çatı 12- Kırık Plak Çatı
13- Kubbe Çatı
——————————————————-
1. Sundurma Çatı :Tek yüzeyli çatı da denilen sundurma çatının yapımı kolaydır ve maliyeti azdır.
Çamaşırlık, garaj, kömürlük, bahçıvan odası gibi açıklığı az olan yerlerde uygulanırlar.
Müstakil binalarda, ayrık olarak uygulandığı gibi başka bir binanın duvarına dayalı şekilde de yapılabilmektedir.
————————————————————–
2. Beşik Çatı: (Çift Yüzeyli Çatı Çift yüzeyli çatı da denilen beşik
çatının akıntısı, iki yönlüdür. İki yüzey birbirini mahya ile bağlamıştır. Binanın ön ve arka
duvarının oluşturduğu üçgen yüzey kalkan duvarlarıyla kapatılır. Çatı eğiminin fazla alınması durumunda, çatı arasından da yararlanma imkanı doğar. Genellikle dikdörtgen planlı is yeri, ahir, garaj vb. yerlerde uygulanır.
3. Kırma Çatı : Kırma çatıya çok yüzeyli çatı da denilmektedir. Yüzeylerinin, dört yöne de eşit değerde eğimleri vardır. Tüm
saçaklar, yatay ve genellikle ayni düzlem üzerindedir. Yüzeyler, birbirine düz, eğik, düşük ve dere mahyalarla bağlanır..
4. Mansard Çatı : Bu çatılar, beşik ya da kırma bir çatıda her bir çatı yüzeyinin iki ayrı eğimde uygulanması söz konusudur.
Amaç, daha yüksek ve ferahçatı iç hacmi oluşturarak, çatı arasının konut, depo gibi
kullanılabilmesini sağlamaktır.
—————————————–
5. Kule Çatı : Genellikle kare ya da daire şekilli ve küçük boyutlu plan üzerine uygulanır.
*Dört taraflı olan çatı yüzeyleri tepede,bir noktada birleşir.
——————————
6. Fenerli Çatı : Beşik ve sundurma çatıların birlikte uygulanmasıyla oluşturulur.
7. Set Çatı : Beşik çatıların, yan yana dizilmeleriyle oluşur. Ancak yüzeyler, daha çok ışık alabilmek için, birbirleriyle 90° lik açı yapar.
Güneş ışığının en çok etkilediği yüzeylere geniş pencereler konur
——————————————-
8-Kombine (Birleşik) Çatı : Sundurma çatı yüzeylerinin kademeli olarak uygulanmasıyla oluşturulur.
*Kombine çatılar genellikle fabrika, iş yeri, ahır vb. Yerlerde çatıyı fazla yükseltmemek ve daha çok güneş ışığı alabilmek amacıyla
uygulanır.
————————————–
9. Kanatlı Çatı : Bu tür çatılar daha ziyade atölye, fabrika gibi kat yüksekliği fazla olan yerlerde uygulanır. Sık olmasa da konut binalarında uygulamaları görülmektedir. Çatının özelliği, çatı iç mekanının iki ayrı zıt yöne açılmasıdır.
—————————–
10. Kubbe Çatı : Bu tür çatılar kare planlar üzerine inşa edilir. İç mekanlarda ses dağılımını, akustiğisağlamak bakımından işlevseldir. Günümüzde uygulamaları yaygındır.
—————————————-
11. Silindir (Tonoz) Çatı : İç mekanlarda tavan yüksekliğini artırmak ve kirişsiz açıklıkları geçsek için uygulanır. Genelde dikdörtgen
planlar üzerine uygulanır.
——————————————-

 

Çatı Tamiri: About
bottom of page